Bandmedlemmarna

Innan vi går vidare till information om bandmedlemmarna i Manowar så vill jag återigen önska er Välkomna till Manowar.nu. Med ett band som är över 36 år gammalt så är det inte direkt överraskande att alla bandmedlemmar som var med och startade bandet inte längre spelar med Manowar. Det finns dock ett antal medlemmar som har varit med i bandet mer än en gång. Men de enda medlemmarna som har varit med från starten, och som fortfarande spelar i bandet, är Eric Adams och Joey Demaio.

Joey Demaio

Joey Demaio har som sagt varit med i Manowar ända sedan bandet skapades år 1980. Han spelar ett antal olika instrument som bas, gitarr, keyboard och klassisk gitarr, det är dock bas han spelar i Manowar. Det är även Demaio som står för det mesta av låtskrivandet i Manowar. Trots att Manowar inte grundades förrän 1980 så har Demaio varit aktiv i metalbranschen sedan 1971. Han var med ett antal mindre band under 70-talet och jobbade bland annat som pyro-tekniker år Black Sabbath under deras Heaven and Hell-turné, vilket för övrigt var där han träffade Eric Adams, med vilken han grundade Manowar tillsammans med.

Utanför Manowar så har Joey Demaio även sysslat med en hel del annat då han bland annat är grundaren och CEO av Magic Circle Music som är ett skivbolag enbart för metalband. Magic Circle Music har bland annat gett ut ett stort antal Manowar skivor, men även skivor från Rhapsody Of Fire och Luca Turilli. Demaio är även manager åt bandet Rhapsody Of Fire, samt producent åt bandet HolyHell.

Eric Adams

Eric Adams är sångare i Manowar och har varit det ända sedan bandet grundades för över 36 år sedan. Adams är vida känd för att kunna hålla ett skrik i en hög not i över 40 sekunder på Manowar-konserter. Han har sagt i en intervju att hans största influens är Ian Gillan, sångaren i Deep Purple. Adams har dock jobbat hårt på att skapa en egen sångstil och han har lyckats bra med detta då till och med kritiker som inte tycker om Manowar måste medge att bandet har en av de mest karismatiska frontmännen i genren.

Utanför musiken så är Adams en talangfull jägare med pilbåge och han är till och med en kvalificerad pilbågsinstruktör. Tillsammans med CHester Moore så producerade han och var med i en vildmarks DVD vid namn Wild Life and Wild Times som kom ut 2006. Soundtracket för DVD:n var komponerat av Adams som själv spelade gitarr och keyboard för soundtracket.

Donnie Hamzik

Donnie Hamzik spelar trummor och slagverk i Manowar och var först med från 1981 till 1983. Han gick dock med i bandet igen år 2009 och har varit trummis i bandet sedan dess.

Karl Logan

Karl Logan är gitarrist i Manowar och har varit med i bandet sedan 1994. Han mötte först Joey Demaio när han nästan körde över Demaio med sin motorcykel. Utanför musiken så är Logan ett fan av att köra dirtbikes, år 2006 så skadade han armen när han körde dirtbikes vilket gjorde att Manowar fick försena sin Demons, Dragons and Warriors-turné.

Det var en så pass allvarlig skada att det fanns en risk att den skulle innebära slutet på hans karriär inom musiken, men lyckligt nog så var det inte så. Logan säljer även gitarrer som han själv designat och ger till och med gitarrlektioner över skype med lyckligt utvalda personer.

Andra medlemmar som varit med i bandet

  • Ross”The Boss” Friedman – Gitarr, keyboards. Var med från 1980 till 1989.
  • David Shankle – Gitarr. Var med från 1989 till 1994.
  • Scorr Columbus – Trummor, Slagverk. Var med 1983 till 1991. Sedan 1995 till 2008. Dog 2011 av okända orsaker.
  • Kenny Earl ”Rhino” Edwards – Trummor, Slagverk. Var med 1992 till 1995 och sedan 2008 till 2009.