Fler metal-band jag gillar

Trots att jag gillar Manowar allra mest och har lyssnat på allt som de olika bandmedlemmarna har gjort så finns det självklart flera metal-band jag gillar. Alla band jag gillar nämns inte här men du borde få en idé av vilken sorts musik jag gillar mest genom de band jag nämner här. Banden nämns inte i någon speciell ordning och är inte rankade efter vilket band jag gillar mest utan är helt enkelt ett par band som jag tycker gör bra musik.

Helloween

Helloween är ett tyskt band som grundades 1984 i Hamburg. Bandet är en pionjär inom power metal och de flesta som är intresserade av metal har troligtvis hört ett par låtar av Helloween. Trots att de inte längre har varken Kai Hansen eller Michael Kiske på sång så gör Andi Deris ett starkt jobb med att gång på gång leverera starka noter. Favoritlåtar av Helloween är klassiker som I want Out och Ride the Sky men även nyare låtar som Waiting For The Thunder och Where The Sinners Go. Det ryktas även om att Helloween ska ut på turné under slutet på 2017 med forna sångarna Hansen och Kiske, vilket verkligen är värt att se om man är ett fan av bandet då det är otroligt sällsynt eftersom Kiske inte har sagt någonting positivt alls om bandet sedan han fick sparken 1993.

Stratovarius

Stratovarius är ett finskt power metalband som grundades 1984. Sedan dess har bandet släppt hela 16 studioalbums som har gjort att bandet har fått gott om fans runt om i världen. Stratovarius har gått igenom ett stort antal olika medlemmar och faktum är att ingen av dem som grundade bandet har varit med i bandet på flera år. Detta har dock aldrig haft stor påverkan på bandets identitet trots de många utbytta medlemmarna så är Stratovarius ett av de ledande banden inom power metal tillsammans med bland annat Helloween och Gamma Ray. Favoritlåtar från Stratovarius är bland annat Unbreakable (2013), Hunting High and Low (2000) och Higher We Go (2009).

Hammerfall

Hammerfall är ett svenskt band från Göteborg som grundades 1993 av Oscar Dronjak (Ceremonial Oath, Jesper Strömblad (In Flames). De fick sedan tag i de andra medlemmarna Glenn Ljungström (In Flames), Fredrisk Larsson (Dispatched) och Mikael Stanne. Alla fem medlemmar spelade dock i andra band så Hammerfall blev ett sidoprojekt i ett antal år. 1996 så byttes Mikael Stanne permanent ut mot Joacim Cans som först bara skulle sjunga åt Hammerfall under en kväll. Alla medlemmar som varit med från starten valde dock att lämna bandet då Dronjak ville satsa helhjärtat på bandet. Dronjak är den enda nuvarande medlemmen som har varit med i Hammerfall ända sedan starten. De nuvarande medlemmarna i bandet utöver Dronjak är Fredrik Larsson, Joacim Cans, Pontus Norgren (The Poodles) och David Wallin. Favoritlåtar från Hammerfall är Last Man Standing (2007), Crimson Thunder (2002) och Unchained (1997).