Manowars bästa låtar

När ett band som är så pass gammalt som Manowar är så har de förmodligen släppt ett stort antal låtar, vilket är precis vad Manowar har gjort med sin gedigna diskografi. Här följer därför de låtar som jag tycker är Manowars bästa och lite information om de utvalda låtarna. Låtarna är inte placerade i någon speciell ordning eller rankning utan de är helt enkelt de låtar som jag tycker är bandets allra bästa.

Warriors of the World United

Warriors of the World United kom ut 2002 på bandets singel och skiva med samma namn. Det som gör denna låt speciell är att det är svårt att inte vilja kämpa för någonting när man hör den. Det är även en av Manowars mest underskattade låtar då väldigt många inte har hört den. Det sägs att låten har lite av en dubbelmening då den dels är tänkt att stötta USA:s trupper i Irak under tidigt 2000-tal, dock genom en fantasylåt som de flesta av Manowars låtar. Det är även en påminnelse till de band som behandlade Manowar illa i början, för att visa dem att de är framgångsrika trots allt motstånd.

Battle Hymn

Battle Hymn kom ut 1982 på skivan Battle Hymns och är en låt som verkligen skriker Manowar. Om någon undrar vad Manowar gör för sorts musik så räcker det med att visa de Battle Hymn för att de ska förstå exakt vad deras musik handlar om. Låten har det mesta man kan begära från en Manowar-låt. Ett grymt solo, en akustisk del, passande text och ett otroligt arbete av Eric Adams på sång. Texten i låten handlar som många andra om ett fantasyuniversum där man rider in i krig av episk skala. Battle Hymn är helt klart en av de mest kompletta Manowar-låtarna då den innehåller allt det bästa som bandet erbjuder.

Kings of Metal

Som ett Manowar-fan så är det väldigt svårt att inte tycka om Kings of Metal, som kom ut 1988 på skivan med samma namn, då det i stort sett är en hyllning åt bandet från bandet. Det är även en av de få låtarna från Manowar där texten inte handlar om krig eller ett fantasyuniversum. Texten handlar om att Manowar är det bästa bandet och att de är det mest högljudda bandet. Som de sjunger i refrängen ”Other bands play, Manowar kill” vilket perfekt cementerar bandets motto ”Death to false metal”.